przekroj
KotekPotrzebujacyHelp:

Dana jest kula o promieniu r=5. Od tej kuli odcięto czaszę po 3cm promienia. Oblicz pole
przekroju.
Niebieska przerywana linia to obszar odcięty.
1 mar 23:40
Jerzy:
P = πR2 i R2 + 32 = r2
1 mar 23:46
KotekPotrzebujacyHelp: Nie rozumiem.. To ten niebieski promień jest równy czerwonemu?
1 mar 23:49
Jerzy:
Niebieski to R
1 mar 23:50
KotekPotrzebujacyHelp:

Jeszcze raz proszę. Dla tych oznaczeń co na rysunku:
w= 5 [z treści zadania]
1 mar 23:58
KotekPotrzebujacyHelp: Prosze pomocy
2 mar 00:06
Eta:

r=
√25−9= 4 , P
p= πr
2= 16π
i po b
ólu
2 mar 00:15
KotekPotrzebujacyHelp: Dziękuję.. Banał

. A w przypadku dolewania wody do basenu, jakbyśmy do Basenu o objętości V i
poziomie wody X wrzucili 100 kulek o objętości K to poziom wody będzie wynosił X + 100*K?
2 mar 00:21
Qulka: to poziom będzie X(1+100K/V)
2 mar 01:19
KotekPotrzebujacyHelp: A co jest błędnego w moim zapisie? I mam pytanie cd. Powyższego. Mam promień czaszy lecz jak
obliczyć jęk pole powierzchni? Podstawiajac do wzoru na pole kuli obliczyłbym dla całej kuli
przecież.
2 mar 15:42
KotekPotrzebujacyHelp: Proszę szybka pomoc. Bardzo pilne.
2 mar 15:48