1 mar 23:08
Eta:
Napisz tutaj treść zadań ! ( czy masz lenia?
1 mar 23:14
xxx: no lekkiego mam (5 funkcji ) w 18 zadaniu a w 20 zadaniu to nawet nie wiem jak funkcję
narysować tutaj

(zapomniałam dodać że bez 19)
1 mar 23:15
xxx: ale mogę przepisać w sumie te pierwsze jak chcesz
1 mar 23:15
Eta:
To przynajmniej odwróć tę wklejoną kopię ( bo dostanę zeza
1 mar 23:18
Mila:
1 mar 23:21
xxx: Poniżej podano wzory 5 funkcji oraz 5 dziedzin, dopasuj je:
1.y=1/x−8+5/x+8+√x+1
2.y=√x−8+1/x+8
3.y=√x+4
4.y.=x2−7/(√x−8)2 + 2
5.y=√x−4
no to teraz dziedziny:
<−4;n)
(8;n)
<4;n)
<−1;n)\{8}
<8;n)
n=nieskończoność
1 mar 23:21
xxx: ok jedno przepisałam, a zaraz odwrócę to zdjęcie jakoś

chyba ,uszę częściej aktualizować stronę XD
1 mar 23:22
xxx: Ej , a w tym 20 to nie wystarczy po prostu podstawić tych cyferek do wzoru?
1 mar 23:25
xxx: i wyszłoby tak :
g(−3) = 2*
a nie już nie wiem, tam jakieś niecałkowite liczby w tym f(n) by wyszły
1 mar 23:26
Mila:
Wrzuć skan jeszcze raz , ale odwróć, bo nie będę odwracać monitora.
1 mar 23:29
1 mar 23:30
Mila:
Które zadanie, pisz szybko, bo zaraz pójdę spac.
1 mar 23:30
xxx: 18 i 20
1 mar 23:31
Mila:
1) x≠8 i x≠−8 i x+1≥0⇔
x≠8 i x≠−8 i x≥−1
Df=<−1,∞)\{8}
1 mar 23:34
Mila:
2) x−8≥0 i x+8≠0
x≥8 i x≠−8
Df=<8,∞)
1 mar 23:36
Mila:
3)
x+4≥0⇔x≥−4
Df=<−4,∞)
4) x−8>0
x>8
Df=(8,∞)
5)
x−4≥0
x≥4
Df=<4,∞)
1 mar 23:41
Eta:
.......... że też Ci się chce
Mila

przesyłam ode mnie ( na wszelki wypadek, gdyby zainteresowany o tym zapomniał
1 mar 23:44
xxx: Nie no , aż taka to nie jestem, nie zapominam podziękować nigdy
A więc dziękuję

( no właśnie, że też ci się chciało wybrać pomóc komuś niż pójść spać )
1 mar 23:46
Mila:
20)
g(n)=2n*f(n)
g(−3)=2*(−3)*f(−3)=−6*(−1)=6
g(0)=2*0*f(0)=0
g(2)=2*2*f(2)=4*(−2)=−8
g(6)=2*6*f(6)=12*(−3)=−36
1 mar 23:47
xxx: za to też dziękuję

i życzę kolorowych snów ( i może świadomych, jak wiesz czym są itp. )
1 mar 23:48
Mila:
Dobranoc

Dziękuję
Eto
1 mar 23:50
Eta:
Kolorowych
2 mar 00:19