matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie do zadania z matury
Paweł:
Dobry wieczór, mam pytanie do tego zadania
https://matematykaszkolna.pl/strona/2519.html
. Skąd wzięła się ta wysokość tego trójkąta? Pozdrawiam
1 mar 21:12
Eta:
1
P
Δ
=
8*h
2
1 mar 21:14
Janek191:
1
1
h = I − 1 −
I = 1 +
k
2
k
2
1 mar 21:16
Eta:
1 mar 21:17
Paweł:
1
no tak,ale chodzi mi dokładnie dlaczego h = 1 +
?
k
2
1 mar 21:18
Eta:
Już Ci J −23............ napisał
1 mar 21:19
Paweł:
Już rozumiem
, bardzo dziękuje.
1 mar 21:23