matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez na rysunku jest równo ramienny. Oblicz jego pole.(wynik 18)
trapezol:
wiem, że A=4
√
2
, i chyba B=2
√
2
, f=A−B=
√
2
, h
2
+f
2
=C
2
h=2
√
2
, Obwód wychodzi inny niż 18
1 mar 21:03
Eta:
1
1
1
P= 2*P
1
+P
2
+P
3
=2*
*2*4+
4*4+
2*2=................ =
18
2
2
2
1 mar 21:12