matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
PX:
Monotoniczność :
1
a
n
=
4
n
1
1
1
1
1
a
n
+
1
−a
n
=
−
=
*
−
i co dalej ?
4
n
+
1
4
n
4
n
4
1
4
n
1 mar 20:19
5-latek :
Może lepiej skorzystaj z ilorazu
a
n+1
a
n
1 mar 20:23
Jerzy:
Lepiej....
1 mar 20:25