Niech f(x) = x^2 oraz g(x) = x + 2. Podaj dla jakich argumentów f(x) = g(x).
elsien: Niech f(x) = x2 oraz g(x) = x + 2. Podaj dla jakich argumentów f(x) = g(x).
a) x∊{−1,2}
b)x=2
c) x∊(−1,2)
d)x = −1
x wyszły −1 i −2, tylko nie wiem czy wybrac a czy c, ktos wytlumaczy?
1 mar 20:16
ikd: W a masz zbiór dwuelementowy, a w c cały przedział (−1,2)
1 mar 20:20
5-latek : a) dlatego ze taki zapis x∊ {−1,2} oznacza zbior dwuelemntowy
natomiast zapis x∊ (−1,2) oznacza przedzial
1 mar 20:20
elsien: a z resztą z tego przedziału wynika, że −1 i 2 nie należą do x... dzięki wielkie
1 mar 20:22