Wiel
Ang: Dla jakich wartosci parametrów a i b reszta z dzielenia wielomianu W(x)=x3+2x2 +ax+b przez
wielomianG(x)=x2 +x–2 jest równaR(x)=4x−3.
1 mar 19:58
Eta:
a=3 , b= −5
1 mar 20:07
Ang: Jak do tego dojść?
1 mar 20:10
Eta:
G(x)=(x+2)(x−1)
to W(−2)= R(−2)= −8−3= −11
i W(1)= R(1)= 4−3=1
(−2)3+2*(−2)2−2a+b= −11 ⇒ 2a−b= 11
13+2*1+a+b= 1 ⇒ a+b= −2
−−−−−−−−−
3a=9 ⇒ ....................
1 mar 20:36
Eta:
G(x)=(x+2)(x−1)
to W(−2)= R(−2)= −8−3= −11
i W(1)= R(1)= 4−3=1
(−2)3+2*(−2)2−2a+b= −11 ⇒ 2a−b= 11
13+2*1+a+b= 1 ⇒ a+b= −2
−−−−−−−−−
3a=9 ⇒ ....................
1 mar 20:37
Eta:
I co? przepisane ! i ni be ni me ni ......
1 mar 20:58
Eta:
Więcej Ci już nie pomogę
1 mar 20:59