matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
bartek:
zapisz w postaci jednego logarytmu log
3
5 * log
5
6 = nie mam pomysłu
1 mar 19:57
===:
1
*log
5
6=log
3
6
log
5
3
1 mar 19:59
===:
1
*log
5
6=log
3
6
log
5
3
1 mar 19:59
bartek:
skąd się wzięło log
3
6?
1 mar 20:04
===:
log
5
6
jeśli log
3
6 zamienisz na logarytm przy podstawie 5 to masz
log
5
3
1 mar 20:08