planimetria
johny: Witam mam problem

Punkty K,L,M lezą na okręgu o środku O tak, że |∡KML|=100
0 i |∡MKL|=24
0.
Oblicz miary pozostałych kątów czworokąta KMLO . Z góry dzięki
1 mar 18:45
johny:
1 mar 19:39
Eta:
1 mar 19:53
===:
skoro ∡MKL=24o to ∡M0L=48o
skoro ∡KLM=56o to ∡M0K=112o
zatem ∡K0L=... ? itd
1 mar 19:56
johny: nie mam pojęcia nadal skąd to wszystko wynika
1 mar 20:11
Eta:
To wróć do gimnazjum
1 mar 20:18
===:
coś taka cięta dzisiaj
1 mar 20:21
johny: jestem w gimnazjum
1 mar 20:22
1 mar 20:36
johny : już rozumiem dzięki
1 mar 20:40
johny : już rozumiem dzięki
1 mar 20:40
Eta:
@
johny
Nic Ci nie poradzę, bo strona fatalnie chodzi i nic nie można napisać
1 mar 20:40