pomocy wychodzi mi y=3/2x+2 i co dalej
pati: Wybierz równanie prostej równoległej do prostej 3x+2y+4=0
a)y=−3/2x +y+1=0
b)2/3x+y+1=0
c)3x+y+1=0
d)−2x+y+1=0
1 mar 18:03
pati: ale przecież równoległe mają ten sam współczynnik kierunkowy i tu y=3/2x to nie to samo bo tam
jest 3x nie wiem juz
1 mar 18:05
pati: PROSZE POMOZCIE MI TO ZROBIC DZIEKUJE
1 mar 18:18
pati: POMOŻE KTOŚ ? PROSZE
1 mar 18:23
pati: POMOŻE KTOŚ ? PROSZE
1 mar 18:24
zef: wyznacz jeszcze raz y bo zle to zrobiles
1 mar 18:25
pati: ale jak ? bo nie wiem naprawdę sama już
1 mar 18:27
pati: 2y=−3x−4 /:2
y=−3/2x−2
1 mar 18:29
pati: halooo tu jest prosta 3x−2y+4=0 żle napisałam zatem
−2y=−3x−4
y=3x/2+2
i co dalej
1 mar 18:38
pati: halooooo
1 mar 18:52
pati: pomóżcie ?
1 mar 19:00