matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
LX:
Oblicz granice ciągu :
3n
3
−5
a
n
=
2n−1
1 mar 17:10
LX:
ref
1 mar 20:14
Janek191:
3 n
3
− 5
3 n
2
−
5
n
a
n
=
=
2 n − 1
2 −
1
n
więc lim a
n
= +
∞
n→
∞
1 mar 21:19