matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Olaxxxx:
Kąt rozwarcia stożka ma 136 stopni a tworząca ma długość 8. Oblicz wysokość stożka.
1 mar 16:54
M:
15 maj 06:03
Mi Ka:
h
cos22
o
=
l
h=cos22
o
*l cos22
o
=0,9272 l=8 h=0,9272*8= 7,4176[jm]
15 maj 06:22