Określ zbiór wartości funkcji określonej wzorem
Igor2: | | 2 | |
Określ zbiór wartości funkcji określonej wzorem f(x)=6− |
| |
| | x+6 | |
29 lut 22:06
zef: asymptoty:
29 lut 22:12
Igor2: 6/6
29 lut 22:12
zef: no i zbior wartosci to..
29 lut 22:15
Igor2: ZWf : y xe {1}
29 lut 22:15
zef: Zwf∊R\{6}
29 lut 22:17
Igor2: A nie dziele tego?
Czy po prostu jak mam asymptoty y=−3 , x=6
to ZwfeR\{−3,6}?
29 lut 22:23
zef: nie masz asymptoty −3 to po pierwsze tylko
pionowa −6
pozioma 6
Narysuj i zobacz co ci to da
29 lut 22:26
Igor2: Dałem przykład asymptot.
29 lut 22:27
zef: Zbiór wartości w funkcji wymiernej to jest zbiór liczb rzeczywistych z wyłączeniem asymptoty
poziomej (tej wartosci ta funkcja nigdy nie osiagnie, chociaz stale do niej zmierza), widac to
na rysunku.
29 lut 22:29
Igor2: A no tak

Dzięki za pomoc.
29 lut 22:39