matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz
xxxx:
4
Wykaz,ze jesli k <0 to wykresy proporcjonalnosci odwrotnej f(x)=
oraz wykres funkcji
x
liniowej g(x)=kx nie maja punktow wspolnych
29 lut 21:39
Janek191:
4
= k x / * x
x
4 = k x
2
4
x
2
=
k
2
x =
; dla k < 0 nie istnieje
√
k
− brak rozwiązania.
√
k
29 lut 21:49