zbiór wartości funkcji
xx: Zbiorem wartości funkcji f(x) = |4sin 2x − 3| jest przedzial: <0,3>; <0,4>; <0,7> czy <0,8>
Jak to ugryźć?
29 lut 21:37
Jerzy:
<0,7>...naszkicuj wykres, to zobaczysz
29 lut 21:41
5-latek : Rozumuj tak
y=sin2x −zbior wartości tej funkcji to <−1,1>
y=4sin2x (jest 4 −krotnie roziagnieta to zbior wartości <−4,4>
y=4sin2x−3 to funkcje y=4sin2x obniżasz o 3 jednostki w dol czyli zbior wartości to ?
y=|4sin2x−3| cczyli na funkcje y=4sin2x−3 nakładasz wartość bezwzledna wiec to co pod osia
OX idzie nad os OX
29 lut 21:47
xx: Dziękuję 5−latek, teraz zrozumiałam! Miłęgo wieczoru
29 lut 22:05