matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześcian
to ja:
Sześcian o krawędzi 6 cm przecięto płaszczyzną wyznaczoną przez równoległe przekątne jego podstaw. Oblicz pole otrzymanego przekroju. Ktoś? coś? :<
29 lut 19:22
dero2005:
a = 6 P = a*a
√
2
=
29 lut 21:14