matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup prawidłowy
kiniaaa:
Proszę o pomoc!
Wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest trzy razy dłuższa od krawędzi jego podstawy. Tangens kąta nachylenia ściany bocznej do podstawy jest równy: A. 1 B. 3√2 C. 6 D.
1
6
29 lut 19:18
dero2005:
h = 3a
h
tgα =
= 6
a
2
29 lut 21:22
kiniaaa:
dziękuję!
29 lut 23:21