matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
xyz:
⎧
x+y=6
⎩
(x+3)
2
=2(y+3)
29 lut 17:55
The City:
x+y=6 y=6−x i podstawiasz pod drugie równanie
29 lut 17:59
5-latek :
wyznacz x z 1 równania i podstaw do drugiego wylicz y i wstaw wyliczne y
k
i do 1 i wylicz x
29 lut 17:59