calki nieoznaczone
Laura: Oblicz calke nieoznaczona
Pomoglby ktos?
29 lut 13:49
Jerzy:
Rozbij na dwie całki elementarne
29 lut 13:51
Laura: ∫e2x/ex −∫3ex/ex ?
29 lut 13:54
Jerzy:
Tak i poskracaj
29 lut 13:57
Laura: ∫e(2x−x) dx− ∫3 dx= ∫e(2x−x) i juz dalej nie wiem... Dobrze to w ogole?
29 lut 14:05
Jerzy:
= ∫ex − 3∫dx = ... ?
29 lut 14:08
Laura: ∫ex dx= ex
czy to jest dobry wynik ?
29 lut 14:09
Laura: ∫ex dx= ex
czy to jest dobry wynik ?
29 lut 14:10
Laura: Oj błąd na stronce. Czy wynik to ex?
29 lut 14:15
Jerzy:
Tak + C
29 lut 14:21
Laura: Super. Dziekuje za pomoc
29 lut 14:23
Jerzy:
Ale to nie koniec
29 lut 14:26
Laura: A co mam dalej zrobic?
29 lut 14:30
Jerzy:
A co z ...3∫dx ?
29 lut 14:33
Laura: to nie wynosi 0?
29 lut 14:36
Laura: aaa nie to 3x
29 lut 14:36
Laura: czyli ex+C−3x. Mam racje?
29 lut 14:38
Jerzy:
Tak ... stałą C pisz na końcu
29 lut 14:40
Laura: Oki. Dzięki Jerzy. Ty to jesteś mądry
29 lut 14:42