jjj
sprawa życia : Iloczyn liczby 810 − 414 przez liczbę 6 3stopnia√4 * 6 stopnia√4
28 lut 23:14
Metis: Zapisz poprawnie
28 lut 23:42
Karol: 810 − 414 przez liczbę 6 3√4 * 6√4
28 lut 23:46
Metis: Działania na potęgach.
Zamień na licznik na potęgę 2 . Wyłącz coś przed nawias.
Uprość mianownik. Pierwiastki zapisz jako potęgi .
28 lut 23:51
Mila:
3√4=6√42=6√16
6√16*6√4=6√64=2
Teraz chyba sobie poradzisz?
28 lut 23:53
Mila:
To ma być iloczyn czy iloraz?
28 lut 23:55
Karol: iloraz,
28 lut 23:59
Karol: Dzięki, już sobie poradzę
29 lut 00:01
Mila:

Dobranoc.
29 lut 00:18