matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
3x - 1
ucash:
(3x − 1)
6
= x
6
3x − 1 = x lub 3x − 1 = −x Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć? jakiego tu wzoru użyto?
28 lut 20:51
Janek191:
n − liczba naturalna parzysta a
n
= b
n
⇒ I a I = I b I
28 lut 21:08