Zdarzenie pewne
Piotrek321: Niech A,B ⊂Ω Zdarzenie A u B jest zdarzeniem pewnym. Jeśli P(A)=23 oraz P(A|B)=59,
to:
28 lut 20:48
Eta:
to: ..... co ? ( mamy się domyślać?
28 lut 20:51
Kacper:
To jest dopiero zadanie
28 lut 20:57
Piotrek321: Wybacz, ale nie wiem czemu tego nie napisałem

.
A. P(A ∩ B)=
512
B. P(A ∩ B)=
112
C. P(A ∩ B)=
12
D P(A ∩ B) =
13
28 lut 20:58
Eta:
C)
28 lut 21:12
Łukasz: Problem w tym, że w odpowiedzi mam A.
28 lut 21:14
Eta:
| | 5 | | 3 | |
I tak będzie  Ja zamiast |
| wpisałam sobie |
| |
| | 9 | | 5 | |
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B) i P(AUB)=1 −−− z treści zadania
to
| | 2 | | 1 | |
1= |
| +P(B)−P(A∩B) ⇒ P(B)= P(A∩B)+ |
| |
| | 3 | | 3 | |
| | P(A∩B) | | 5 | |
Podstaw do wzoru P(A|B)= |
| = |
| |
| | P(B) | | 9 | |
i otrzymasz
Odp: A
28 lut 21:31