matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calka
dipsi:
Całka od 1 do nieskończoności z 1/x co to będzie, nie mam pojecia
28 lut 19:08
azeta:
1
1
∞
1
∫
dx=lim
k
→
∞
∫
k
1
dx=lim
k
→
∞
(lnk−ln1)=
∞
x
x
(zapis trochę nieczytelny, pierwsze granice całkowania to od 1 do
∞
, następnie od 1 do k, zwykła całka niewłaściwa.)
28 lut 19:17