zadanie optymalizacyjne
mat: Rozpatrujemy wszystkie walce, których pole powierzchni całkowitej jest równe 12π. Wyznacz
wysokość tego spośród rozpatrywanych walców, którego objętość jest największa.
Oblicz tę objętość.
mi wyszło h=2
√2
a V=4
√2
A Wam też tak wyszło

?
28 lut 18:16
mat: Jeszcze raz proszę o pomoc
28 lut 18:26
mat: Halo, Halo jest ktoś pomocny na forum

?
28 lut 18:32
ikd: V=4π√2
Wysokość mi wyszła tak samo
28 lut 18:37
mat: Tak oczywiście zapomniałem tu napisać tego π.
Wielkie dzięki za pomoc

Wstawiłem na forum jeszcze jedno zadanko z prawdopodobieństwa jak masz czas, to może pomożesz
28 lut 18:39
Eta:
Dobrze H=2√2
ale przy V zabrakło π
V= 4√2π
28 lut 18:43