prawdopodobieństwo
mat: Rzucamy trzy razy monetą, a następnie rzucamy tyle razy kostką ˛a, ile orłów otrzymalismy
w rzutach monetami. Oblicz prawdopodobieństwo tego, ze suma oczek otrzymanych w ˙
rzutach kostką jest dwa razy większa od liczby orłów otrzymanych w rzutach monet ˛a jeżeli ˙
wiadomo, ze w rzutach monet ˛a otrzymaliśmy przynajmniej jednego orła.

?
28 lut 18:08
mat: Pomoże ktoś
28 lut 18:23
mat: 
28 lut 18:23
mat: Naprawdę nikt nie pomoże

?
28 lut 18:31
mat: up, Jeszcze raz proszę o pomoc
28 lut 18:51
mat: mi wyszło 43/378 , A Wam

28 lut 19:00
?:
Też
28 lut 19:01
mat: a zamieścisz jak to liczyłeś, bo nie jestem pewny czy moja metoda jest dobra
28 lut 19:02
mat: up
28 lut 19:08
mat: Czemu nikt nie chce pomóc
28 lut 19:08
mat: Halo, Halo ktoś coś

?
28 lut 19:26
yht:

B − zdarzenie, że przynajmniej 1 orzeł
A − zdarzenie, że liczba oczek 2 razy większa niż liczba orłów
P(A|B)=?
| | P(A∩B) | | | 3 | | 1 | | 3 | | 3 | | 1 | | 10 | |
| * |
| + |
| * |
| + |
| * |
| | | 8 | | 6 | | 8 | | 36 | | 8 | | 216 | |
| |
P(A|B) = |
| = |
| |
| | P(B) | | | |
czyli wychodzi na to, że mi tyle samo wyszło co Tobie
28 lut 19:49