rownania
kasia: 2x(x+1)−2(x2+1)=4(x2−1)−(4x2+2)
28 lut 17:22
Metis: Wymnóż uporządkuj
28 lut 17:23
5-latek :
28 lut 17:25
Metis: Przecież pomogłem.
28 lut 17:41
kasia: w jaki sposob
28 lut 17:48
Metis: Wymnóż ,uporządkuj
28 lut 17:49
Janek191:
Np. 2x*( x + 1) = 2x*x + 2 x*1 = 2 x2 + 2 x
28 lut 17:49
kasia: tylo to i ja wiem
28 lut 17:51
kasia: Metis zrób to za mnie jak możesz
28 lut 17:52
5-latek : TO nie zawracaj 4 liter i licz jak wiesz
28 lut 17:52
Janek191:
To jak wiesz, to oblicz
28 lut 17:53
kasia: ale nie wiem jak mam to uporzadkowac
28 lut 17:55
yht:
jak już wymnożysz, to przerzuć wszystko na lewo (ze zmiana znaku) a potem redukcja wyrazów
podobnych
28 lut 17:56
kasia: Metis w Tobie cała nadzieja
28 lut 17:58
kasia: potrzebuje pomocy
28 lut 18:13
yht:
pokaz swoje próby − sprawdzimy.
28 lut 18:21
kasia: :(
28 lut 18:23
Janek191:
2 x2 +2 x − 2 x2 − 2 = 4 x2 − 4 − 4 x2 − 2
2x − 2 = − 6
2 x = 2 − 6
2 x = − 4
x = − 2
=====
28 lut 19:01