pomoc
ola: dla jakiej wartości współczynnika q punkt p należY do wykresu funkcji f ?
a ) f(x) 8/x + q ,P 4,3)
b) f(x) = pierwiastek z 2 / x + q P ( 2 pierwiastek z 2 , −1 )
28 lut 17:01
Janek191:
Pisz po ludzku
| | 8 | |
a) f(x) = |
| + q P =(4, 3) więc |
| | x | |
3 = 2 + q
q = 1
====
28 lut 18:01
Janek191:
| | √2 | |
b) f(x) = |
| + q P = ( 2√2 , − 1) |
| | x | |
Dokończ
28 lut 18:11
LIP: 6:x + q P( 3.1)
30 paź 17:21
Jolanta: | | 6 | |
f(x)= |
| +q P(3,1). W nawiasie pierwszy zawsze jest x drugi y |
| | x | |
f(x) to y
f(3)=1. tzn x=3 odpowiada y=1
1=2+q
1−2=q
q=−1
30 paź 20:17