prawdopodobieństwo
Marcin: Rzucamy trzy razy monetą. Jakie jest prawdopodobieństwo, że wydanie dokładnie jeden orzeł lub w
drugim rzucie wypadnie reszka?
| | 3 | | 4 | | 7 | | 5 | |
Wychodzi mi |
| + |
| = |
| , ale wiem, że ma wyjść |
| , tylko nie wiem jak. |
| | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
Pomocy
28 lut 13:14
28 lut 13:17
Marcin: | | 1 | |
Czyli prawdopodobieństwo, że wypadnie dokładnie jeden orzeł jest równe |
| ? |
| | 8 | |
28 lut 13:20
Marcin: Ach, no tak

Dziękuję
28 lut 13:21
Janek191:
I Ω I = 23 = 8
A = { ORR, ROR,RRO, RRR,ORO }
28 lut 13:21