matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz calke niewlasciwa
Madz:
∫ cos2x / (sinx)2 dx krok po kroku bo nie rozumiem
zaczynam dopiero przygode z calkami
28 lut 12:40
Jerzy:
Już wczoraj Ci napisałem
28 lut 12:42
Madz:
prosze krok po roku
28 lut 12:46
Jerzy:
cos
2
x − sin
2
x
1 − 2sin
2
x
1
= ∫
dx = ∫
dx = ∫
− 2∫dx
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
28 lut 13:01
Madz:
a wiec to tak !
dziekuje i przepraszam
28 lut 13:05