Proszę o pomoc
Angelika: podaj odpowiednie założenia i wykonaj działanie
A )
x+3
___ * x2
3x __
X2−9
B)
9+6x+x2 * 3−x
________ ________
9−6x+x2 3 + x
C)
x+5
________ ; (x2−25)
x−5
Rozwiąż równanie
D ) (6−3x) : x+2 =1
___
x
E )7x−1
____ ; 3x = 1/2
5−2x
F ) x−5 = 2x
____ ______= x+1
X x+1 ______
x
g) −x2 +x+6 ; 9−x2
________ ________ = x+2
5−x 25−10x+x2 ________
6+2x
28 lut 12:19
Maturzysta: W każdym z tych podpunktów musisz obliczyć dziedzinę funkcji ( to są te potrzebne założenia)
A później wystarczy, że będziesz mnożyła lub dzieliła licznik przez licznik mianownik przez
mianownik chyba że będziesz miała równianie np 8x/2=6x/4 to mnożysz na krzyż 8x*4=6x*2
28 lut 12:26
28 lut 12:30