matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dyfeomorfizm
anika:
niech δ(x,y)=(
√
x+y
,
y
x
). sprawdź czy δ jest dyfeomorfizmem zbioru G={(x,y)∊R
2
: 0<
√
x+y
<10, 0<x<y<5x} na przedział P=(0,10) x (1,5)
28 lut 03:56