matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
m:
na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji f a)oblicz wartosc wyrazenia (−3)
f(2)
b)podaj zbior wartosci funkcji h(x)=f(x)+2010
27 gru 19:27
Edek:
1
a)(−3)
−2
=
9
b) ZW
f(x)
=<−2,3> ZW
h(x)
=<−2+2010,3+2010>=<2008,2013>
27 gru 19:35