matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie nad Z
PX:
Rozwiąż równanie : 5x+19y=1 nad Z23
27 lut 22:35
jc:
Rachunki w Z
23
5 x − 4 y = 1 x = 1 + 4t, y = 1 + 5t (x,y) = (1,1), (5,6), (9, 11), ... Podstawiaj za t liczby 0,1,2, ... , 22
27 lut 23:15