1 | 1 | |||
czy | lnI | I może się równać | ||
2 | 3 |
1 | |
lnI3I ![]() | |
2 |
1 | 1 | I x−aI | ||||
Ciągle we wzorze ∫ | = | ln | ||||
x2 − a2 | 2a | I x+aI |
1 | ||
wychodzi mi lnI | I zamiast lnI3I | |
3 |
x − 1 | 1 | |||
[−x + lnI | I ] dla 0 ≤ x ≤ | wyszło mi | ||
x+ 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
− | + ln | zamiast: − | + ln3 | |||
2 | 3 | 2 |
1 | ||
y=ln(1−x2) dla 0≤x≤ | ||
2 |
1 | −2x | 2x | ||||
f'(x)= | *(−2x)= | = | ||||
1−x2 | 1−x2 | x2−1 |
x2+1 | ||
L=∫√(x2+1)2/(1−x2)2 dx= ∫ | dx= | |
|1−x2| |
x2+1 | ||
=∫ | dx bo x∊<0,0.5> | |
1−x2 |
x+1 | ||
=−x+log|x+1|−log|1−x|=−x+log| | | | |
1−x |
x+1 | ||
L=0∫0.5√(x2+1)2/(1−x2)2 dx=[−x+log | ]00.5= | |
1−x |
1 | 1.5 | 1 | ||||
=− | +log | −0+log1=− | +log(3) | |||
2 | 0.5 | 2 |
3/2 | x − a | |||
ale dlaczego jest log | skoro wzór to log | |||
1/2 | x + a |
1/2 | ||
dlatego ja pisałem log | ![]() | |
3/2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |