27 lut 17:54
bartek:
27 lut 18:06
bartek :
27 lut 18:54
ekierka:
Czy na maturze też będziesz się pytał Komisji "z jakiego zbioru są te zadania"?
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Masz wykazać ,że
√10+√24+√40+√60=
√2+
√3+
√5
obydwie strony dodatnie więc można obustronnie podnieść równość do kwadratu
korzystasz ze wzoru( jest w tablicach)
(a+b+c)
2 =a
2+b
2+c
2+2ab+2ac+2bc
P= (
√2+
√3+
√5)
2= 2+3+5 +2
√2*
√3+2
√2*
√5+2
√3*
√5= 10+
√24+
√40+
√60
to
√2+
√3+
√5=
√10+√24+√40+√60= L
27 lut 19:15
ekierka:
27 lut 19:32
bartek: mimo wszystko prosiłbym o wskazanie tytułu książki z której pochodzi to zadanie − jeśli ktoś
zna oczywiście
27 lut 20:10
bartek:
27 lut 21:51
bartek: .
28 lut 12:22
PW: Takich śledztw nie prowadzimy.
28 lut 12:24