1 | |
√4,08 |
1 | ||
f(x) = | , x0=4 | |
√x |
2 | ||
Δx = 0.08= | ||
25 |
1 | 1 | |||
f(x0+Δx) = | = | = ? | ||
√x | √4.08 |
f(x0+Δx)−f(x0) | ||
f'(x0) = | |*Δx | |
Δx |
1 | 1 | |||
f(x0) = | = | |||
√4 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
f'(x) = ( | )' = (x−1/2)' = − | *x−3/2 = − | ||||
√x | 2 | 2√x3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
f'(x0) = − | =− | = − | = − | |||||
2√43 | 2*√64 | 2*8 | 16 |
1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | ||||||||
f(x0+Δx) = | + (− | )* | = | − | = | − | = | |||||||
2 | 16 | 25 | 2 | 400 | 2 | 200 |
100 | 1 | 99 | ||||
= | − | = | ||||
200 | 200 | 200 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |