matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz calke niewlasciwa
Madz:
∫x
2
− 1 / x +1 dx
27 lut 17:01
yht:
to w granicach jest jakichś ?
27 lut 17:03
Madz:
nie
27 lut 17:04
yht:
x
2
−1
(x−1)(x+1)
x
2
∫
dx = ∫
dx = ∫ x−1 dx =
− x + C
x+1
x+1
2
27 lut 17:09