wzór funkcji liniowej, obliczanie wartosci k
Pjoona: 1. Wyznacz wzór funkcji liniowej spełniającej warunki
f(1)=2 do funkcji nalezy punkt P(3,2)
| | k+2 | |
2. oblicz wartość k, dla której miejscem zerowym funkcji f(x)= |
| −1 jest 8 |
| | 3 | |
27 lut 16:37
5-latek : y=ax+b
{2=a*3+b
{2=a*1+b
27 lut 16:41
ekierka:

1/
Prosta AP : y=2
27 lut 17:16
ekierka:
Napisz poprawnie treść zad. 2
27 lut 17:18
Pjoona: Właśnie tak mam zapisane to zadanie, może dlatego nie mogłam nigdzie znaleźć jak je zrobic,
dzieki za zad 1
27 lut 17:29