matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza matematyczna
sowa.mądra.głowa:
f,g: R→R, f,g są ciągłe
⎧
f(x), x∊ℚ
h(x)=
⎨
⎩
g(x), x∉ℚ
A:={x∊R: f(x)=g(x)} udowodnić, ze h jest ciagła w punkcie x
0
⇔x
0
∊A
27 lut 16:37