matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
sowa.mądra.głowa:
wyznacz granicę jednostronną: f(x)=x[1/x] w x
0
=0 f(x)=1/x[x] w x
0
=0 f(x)=arctg(1/(1−x)) w x
0
=1 f(x)=x/(2x+e
1
/
(
x
−
1
)
) w x
0
=1
27 lut 16:26