matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza matematyczna
sowa.mądra.głowa:
udowodnij że funkcja g(x)=inf|x−y|, x∊R, y∊E jest ciągła Rozważyć przypadki: E={1}, E={0,2}, E=ℚ wskazówka: wykazac ze |g(x
1
)−g(x
2
)|≤|x
1
−x
2
|
27 lut 16:18