matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
white:
Rozwiązaniem równania x+2
√
3
=1+x
√
3
27 gru 18:51
Godzio:
x−x
√
3
= 1−2
√
3
x(1−
√
3
) = 1−2
√
3
1−2
√
3
(1−2
√
3
)(1+
√
3
1+
√
3
−2
√
3
+6
7−
√
3
x=
=
=
= −
1−
√
3
1−3
−2
2
27 gru 18:54