matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak bedzie wygkadal ten wielomian?
Qw:
F(x) = P(x +2) − 4(1−x)
27 lut 13:23
Qw:
P(x)=(x−1)
2
(3−x)
27 lut 13:24
PW:
P(x+2) = (x+2−1)
2
(3 − (x+2)) = (x+1)
2
(−x+1) = (x+1)(1−x
2
) = ...
27 lut 13:48