Przygotowanie do matury #36
The City:
Czy jak rysuję wykres funkcji trygonometrycznych, to ma znaczenie kolejność działań?
| | π | | π | |
Np. dla sin(2x + |
| ) = sin(2(x + |
| ) |
| | 3 | | 6 | |
mogę zarówno najpierw przesuwać w lewo, a potem ściskać w poziomie, jak i na odwrót?
27 lut 11:19
Jack: Kolejnosc ma bardzo czesto znaczenie
wiec w tym wypadku mozliwe ze tez
27 lut 11:20
The City:
W takim razie sprawdzę na przykładach, dzięki Jack
27 lut 11:22
Paweł: | | π | | π | |
Dzień dobry, mam małe pytanie.. Czy np y=sin2(x + |
| ) moge zapisać y = sin(2x + |
| ? a |
| | 6 | | 3 | |
jeśli nie to w jakiej kolejności zabierać się za rysowanie takiego wykresu?
27 lut 11:45
Jerzy:
Możesz
27 lut 11:54
Paweł: Dziękuje
27 lut 11:58