matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielościany
ppp:
Suma długości krawędzi podstaw graniastosłupa prawidłowego trójkątnego wynosi 24 cm,a jego wysokość 0,5 dm. Oblicz jego objętość i pole powierzchni
26 lut 23:23
dero2005:
a + a + a + a + a + a = 24 h = 5
a
2
√
3
V =
*h =
4
a
2
√
3
P
c
=
+ 3ah =
2
27 lut 13:11