prawdopodobięństwo
weronika: ze zbioru{ 2 3 4 5 6} losujemy dwa razy liczbe bez zwracania.
opisz zbiór zdarzeń elementarnych dla tego doświadczenia a następnie
oblicz prawdopodobieństwo wylosowania dwóch liczb których
iloczyn jest liczbą nieparzystą
26 lut 23:12
Mila:
Trzeba pracowicie wypisać, albo zrobić tabelkę.
Ω={(2,3),(2,4),(2,5),(2,6),
(3,2),(3,4),(3,5),(3,6),
(4,2),(4,3),(4,5),(4,6),
(5,2),(5,3),(5,4),(5,6),
(6,2),(6,3),(6,4),(6,5)}
|Ω|=5*4=20
A− wylosowano dwie liczby, których iloczyn jest liczbą nieparzystą
Wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniu A.
26 lut 23:39
Jerzy:
Losujemy cyfrę, czy liczbę ?
Witaj
Milu...jak to jest !
26 lut 23:56
Mila:
Cyfra też jest liczbą, w zadaniu mowa o liczbach.
27 lut 00:03
Jerzy:
Dziękuję za odpowiedź...wyczerpująca
27 lut 00:29
weronika: DZIĘKUJĘ Mila
27 lut 21:17
Mila:
27 lut 22:10