matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
wo:
jeśli liczbę x powiększymy o 2, to otrzymamy
7
3
tej liczby. Wynika stąd, że : A:x=
7
3
B:x=
3
2
C:x=
6
10
D:x=
20
3
Z góry dzięki
27 gru 18:35
Godzio:
7
x+2 =
x
3
3x +6 =7x 6=4x
3
x=
2
27 gru 18:36