Granica w pkt
Tomek: Oblicz granice

Bardzo proszę o pomoc.
26 lut 20:52
Jack: de l'hospital
26 lut 20:55
Tomek: Czy dobrze wykonałem obliczenia?
| | 7x2 | | 14x | | 14 | | 14 | |
limx→0 |
| ⇒ limx→0 |
| ⇒ limx→0 |
| ⇒ |
| ⇒ 0 |
| | 2x−2sinx | | 2−2cosx | | 2sinx | | 0 | |
26 lut 21:12
Janek191:
Koniec źle.
26 lut 21:15
Tomek: który moment?
26 lut 21:20
26 lut 21:22
Janek191:
| | 14 | | 0 | |
... = lim |
| = lim |
| = 0 |
| | 2 sin x | | 2 cos x | |
x→0 x→0
26 lut 21:24
Tomek: W takim razie dlaczego trzeba było obliczyć kolejną pochodną?
26 lut 21:28
26 lut 21:30
Tomek: faktycznie

dziękuję bardzo za pomoc !
26 lut 21:31