| 2x2−x−3 | 8x2−32 | 2(x+1,5)(x−1) | |||
* | = | ||||
| 4x2−7x−2 | 2x2+x−6 | 4(x+0,25)(x−2) |
| 8(x2−4) | 2(x2−4) | 2x+4 | ||||
* | = | = | ||||
| 2(x+1,5)(x−1) | (x+0,25)(x−2) | x+0,25 |
| 8x+8 | ||
Co jest źle? Poprawny wynik to | ||
| 4x+1 |
| 3 | ||
2x2 + x − 6 = 2(x− | )(x+2) | |
| 2 |
| 2x2 − x − 3 | 8x2 − 32 | ||
* | = | ||
| 4x2 − 7x − 2 | 2x2 + x − 6 |
| (x+1)(2x−3) | 8(x−2)(x+2) | |||
= | * | = | ||
| (x−2)(4x+1) | (2x−3)(x+2) |
| x+1 | 8x + 8 | |||
= | * 8 = | |||
| 4x+1 | 4x+1 |
| 2x2−x−3 | 8*(x2−4) | ||
* | = | ||
| 4x2−7x−2 | 2x2+x−6 |
| (x+1)*(2x−3) | 8*(x−2)*(x+2) | |||
= | * | = | ||
| (4x+1)*(x−2) | (2x−3)*(x+2) |
| 3 | 1 | |||
x≠−1 i x≠ | i x≠− | i x≠2 | ||
| 2 | 4 |
| (x+1)* | 8 | 8x+1 | ||||
= | * | = | ||||
| (4x+1) | 1 | 4x+1 |
| 8x+8 | |
| 4x+1 |
i jakie błędy miałeś?
, ale to chyba
wina piątku