Wytłumaczy ktoś?
Wytłumaczy ktoś?: Geometria Analityczna !
parzon: A) Wyznacz punkt leżący na prostej y = 3x+1, którego odległości od punktów A(−2,3) i
B(2,1)
są równe
B) Napisz równanie symetralnej odcinka AB, gdzie A(−2,1), B(6,5). Wyznacz punkty, których
odległość od punktów A i B jest równa 2√10
22 mar 17:44
irena1:
A)
P(a, 3a+1)
(a+2)2+(3a+1−3)2=(a−2)2+(3a+1−1)2
a2+4a+4+9a2−12a+4=a2−4a+4+9a2
−4a=−4
a=1
P=(1, 4)
Moje pytanie jest odnoście wiersza pod "P(a,3a+1) jaki jest tutaj wzór użyty i na co on jest?
26 lut 15:09
Jerzy:
To punkt o odciętej a i należący do podanej prostej
26 lut 15:15
Wytłumaczy ktoś?: Jak mamy te dwa nawiasy początkowe do 2 to pierwsze liczby to są współrzędne a te pozostałe
współrzędne punktów?
Mógłby Pan mi to wytłumaczyć tak bardziej drobiazgowo albo jakby opisać co się zadziało
pomiędzy tymi wierszami pod wierszem z P(a,3a+1) ?
26 lut 15:23
Wytłumaczy ktoś?: I pytanie mam do tego wiersza POD wierszem z P(a,3a+1) bo chyba Pan odpisał na właśnie ten
wiersz.
26 lut 15:24
Wytłumaczy ktoś?: I pytanie mam do tego wiersza POD wierszem z P(a,3a+1) bo chyba Pan odpisał na właśnie ten
wiersz.
26 lut 15:24
Jerzy:
To są rownania okręgow o srodkach w podanych punktach
26 lut 15:28
Jack: ja bym policzyl z trojkata...
A (−2,3)
B (2,1)
1)Prosta przechodzaca przez punkty AB
2) Środek odcinka AB ma wspolrzedne = ...
3) Prosta prostopadła do AB przechodzaca przez srodek AB
4) przeciecia sie prostej z punktu trzeciego oraz prostej podanej w poleceniu...
26 lut 15:33
Wytłumaczy ktoś?: Dziękuję
26 lut 21:47